Jadłospis 17-18/10
PONIEDZIAŁEK 6.11.17
1. Zupa jarzynowa 250ml
2. Makaron z twarogiem i śmietaną 200g
3. Kompot owocowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
WTOREK 7.11.17
1. Zupa z kaszką manną 250ml
2. Schab w sosie 120g, ziemniaki 150g
3. Surówka z kapusty, pomidora, ogórka z koperkiem 100g
4. Herbata owocowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
ŚRODA 8.11.17
1. Zupa ziemniaczana 250ml
2. Pulpet w sosie pomidorowym120g, kasza jęczmienna 100g
3. Surówka z ogórka kiszonego 100g
4. Sok jabłkowo- porzeczkowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
CZWARTEK 9.11.17
1. Rosół 250ml
2. Kurczak pieczony 1 porcja, ziemniaki 150g
3. Marchewka z groszkiem 100g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
PIĄTEK 10.11.17
1. Zupa kalafiorowa 250ml
2. Kotlet jajeczny 100g, ziemniaki 150g
3. Fasolka szparagowa 100g
3. Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód