Jadłospis 17-18/10

PONIEDZIAŁEK 6.11.17

1.   Zupa jarzynowa 250ml

2.   Makaron z twarogiem i śmietaną 200g

3.   Kompot owocowy 200ml

Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

 

WTOREK  7.11.17

1.    Zupa z kaszką manną 250ml

2.    Schab w sosie 120g, ziemniaki  150g

3.    Surówka z kapusty, pomidora, ogórka z koperkiem 100g

4.    Herbata owocowa z miodem 200ml

Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

 

ŚRODA  8.11.17

1. Zupa ziemniaczana  250ml

2. Pulpet w sosie pomidorowym120g, kasza jęczmienna 100g

3. Surówka z ogórka kiszonego 100g

4.  Sok jabłkowo- porzeczkowy 200ml

Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

 

CZWARTEK  9.11.17

1. Rosół 250ml

2. Kurczak pieczony 1 porcja, ziemniaki 150g

3. Marchewka z groszkiem 100g

4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml

Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

 

PIĄTEK  10.11.17

1. Zupa kalafiorowa 250ml

2. Kotlet jajeczny 100g, ziemniaki 150g

3. Fasolka szparagowa 100g

3. Herbata miętowa z miodem 200ml

Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód