Jadłospis 17-18/14

PONIEDZIAŁEK 04.12.2017

1. Zupa koperkowa 250ml
2. Makaron z kiełbasą 200g
3. Sok jabłkowo- wiśniowy 200ml
4. Jabłko 1 szt
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

WTOREK 05.12.17

1. Zupa z kaszką manną 250ml
2. Kotlet pożarski 100g, ziemniaki 150g
3. Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki i koperku 100g
4. Herbata owocowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

ŚRODA 06.12.17

1. Barszcz ukraiński 250ml
2. Pieczeń rzymska 100g, kasza pęczak 100g
3. Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 100g
4. Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

CZWARTEK 07.12.17
1. Zupa neapolitańska 250ml
2. Kotlet z piersi indyka 100g, ziemniaki 150g
3. Sałata ze śmietaną 100g
4. Kompot owocowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

PIĄTEK 08.12.17
1. Kapuśniak 250ml
2. Naleśniki z twarogiem 2 szt.
3. Sok jabłkowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler