Jadłospis 18-19/15

PONIEDZIAŁEK 7.01.2019r

  1. Zupa koperkowa 250 ml
  2. Makaron z truskawkami i śmietaną 200g
  3. Herbata owocowa z miodem 200ml
  4. Jabłko 1 szt
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

WTOREK 8.01.19

  1. Zupa pomidorowa z ryżem 250ml
  2. Kotlet schabowy 100g, ziemniaki 150g
  3. Surówka koperkowa z chrzanem 150g
  4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

ŚRODA 9.01.19

  1. Żurek 250ml
  2. Klops opiekany w sosie 100g, kasza jęczmienna 100g
  3. Buraczki 120g
  4. Herbata miętowa z miodem 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

CZWARTEK 10.01.19

  1. Zupa ogórkowa 250ml
  2. Naleśniki ze śmietaną 2 szt
  3. Kompot wiśniowy 250ml
  4. Mandarynka 1 szt
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

PIĄTEK 11.01.19

  1. Zupa owocowa 250ml
  2. Ryba smażona 100g, ziemniaki 150g
  3. Surówka z kiszonej kapusty 100g
  4. Woda mineralna niegazowana 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler