Jadłospis 18-19/19
PONIEDZIAŁEK 04.02.2019r
- Zupa ogóerkowa 250ml
- Makaron z twarogiem i śmietaną 200g
- Woda mineralna niegazowana 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
WTOREK 05.02.19r
- Rosół 200ml
- Pierś z kurczaka w mące 100g, ziemniaki 150g
- Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka, kukurydzy i szczypiorku
100g - Kompot owocowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
ŚRODA 06.02.19r
- Żurek 250ml
- Pulpet w sosie koperkowym 120g, kasza jęczmienna 100g
- Surówka koperkowa z chrzanem 100g
- Sok jabłkowo- gruszkowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
CZWARTEK 07.02.19r
- Krupnik z kaszą jaglaną 250ml
- Gołąbki po parysku w sosie pomidorowym 100g, ziemniaki 150g
- Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
PIĄTEK 08.02.19r
- Zupa owocowa 250ml
- Ryba smażona 100g, ziemniaki 150g
- Surówka z kapusty kiszonej 100g
- Woda mineralna niegazowana
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler