Jadłospis 18-19/19

PONIEDZIAŁEK 04.02.2019r

  1. Zupa ogóerkowa 250ml
  2. Makaron z twarogiem i śmietaną 200g
  3. Woda mineralna niegazowana 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

WTOREK 05.02.19r

  1. Rosół 200ml
  2. Pierś z kurczaka w mące 100g, ziemniaki 150g
  3. Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka, kukurydzy i szczypiorku
    100g
  4. Kompot owocowy 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

ŚRODA 06.02.19r

  1. Żurek 250ml
  2. Pulpet w sosie koperkowym 120g, kasza jęczmienna 100g
  3. Surówka koperkowa z chrzanem 100g
  4. Sok jabłkowo- gruszkowy 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

CZWARTEK 07.02.19r

  1. Krupnik z kaszą jaglaną 250ml
  2. Gołąbki po parysku w sosie pomidorowym 100g, ziemniaki 150g
  3. Herbata miętowa z miodem 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

PIĄTEK 08.02.19r

  1. Zupa owocowa 250ml
  2. Ryba smażona 100g, ziemniaki 150g
  3. Surówka z kapusty kiszonej 100g
  4. Woda mineralna niegazowana
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler