Jadłospis 2016-2017/31
PONIEDZIAŁEK 29.05.2017
1. Zupa ogórkowa 250m
2. Kotlet pożarski 100g, ziemniaki 250g
3. Surówka z białej kapusty,marchwi i jabłka 100g
4. Sok jabłkowo- wiśniowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
WTOREK 30.05.17
1. Krupnik 250ml
2. Kotlet schabowy 100g, ziemniaki 250g
3. Sałata ze śmietaną 100g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
ŚRODA 31.05.17
1. Zupa jarzynowa 250ml
2. Pulpet w sosie pomidorowym 120g, kasza gryczana 100g
3. Surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, ogórka, szczypiorku100g
4. Sok jabłkowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
CZWARTEK 01.06.17
1. Zupa z kaszką manną 250ml
2. Fasolka po bretońsku 250g, bułka 1 szt.
3. Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
PIĄTEK 02.06.17
1. Zupa koperkowa 250ml
2. Makaron z truskawkami i smietaną 200g
3. Herbata owocowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler