Jadłospis 17-18/2

PONIEDZIAŁEK 11.09.2017

1. Barszcz czerwony 250ml
2. Makaron z truskawkami i śmietaną 200g
3. Kompot jabłkowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

WTOREK 12.09.17

1. Krupnik z kaszą jaglaną 250ml
2. Kotlet mielony 100g, ziemniaki 150g
3. Surówka z białej kapusty, marchwi i jabłka 100g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

ŚRODA 13.09.17

1. Zupa koperkowa 250ml
2. Gulasz wieprzowy 150g, kasza jęczmienna 100g
3. Buraczki 100g
4. Kompot wiśniowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

CZWARTEK 14.09.17

1. Rosół 250ml
2. Porcja kurczaka pieczonego, ziemniaki 150g
3. Mizeria 100g
4. Herbata owocowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

PIĄTEK 15.09.17

1. Zupa owocowa 250ml
2. Kotlet rybny 100g, ziemniaki 150g
3. Surówka z kiszonej kapusty 100g
4. Woda mineralna niegazowana 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler,