Jadłospis 17-18/3
PONIEDZIAŁEK 18.09.2017
1. Zupa ogórkowa 250ml
2. Makaron z sosem Napoli 250g
3. Sok jabłkowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
WTOREK 19.09.17
1. Zupa z kaszą jaglaną 250ml
2. Kotlet pożarski 100g, ziemniaki 150g
3. Sałata ze śmietaną 100g
4. Kompot owocowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
ŚRODA 20.09.17
1. Żurek 250ml
2. Schab w sosie 120g, kasza pęczak 100g
3. Surówka koperkowa 100g
4. Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
CZWARTEK 21.09.17
1. Zupa brokułowa z makaronem 250ml
2. Kotlet jajeczny 120g, ziemniaki 150g
3. Surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, rzodkiewki, szczypiorku
100g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
PIĄTEK 22.09.17
1. Zupa kalafiorowa 250ml
2. Kluski leniwe 200g
3. Sok jabłkowo- wiśniowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler