Jadłospis 17-18/18
PONIEDZIAŁEK 08.01.2018
1. Zupa grochowa 250 ml
2. Placki z jabłkami 2 szt.
3. Kompot owocowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
WTOREK 09.01.18
1. Krupnik z kaszą jaglaną 250ml
2. Kotlet pożarski 100g, ziemniaki 150g
3. Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka 150g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
ŚRODA 10.01.18
1. Zupa jarzynowa 250ml
2. Schab w sosie 100g, kasza jęczmienna 100g
3. Buraczki 120g
4. Herbata owocowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
CZWARTEK 11.01.18
1. Zupa ogórkowa 250ml
2. Makaron z sosem Napoli 200g
3. Herbata miętowa z miodem 250ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
PIĄTEK 12.01.18
1. Zupa kalafiorowa z kaszką manną 250ml
2. Jajko w sosie chrzanowym 1 szt., ziemniaki 150g
3. Surówka z pora, marchewki i jabłka 100g
3. Kompot owocowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler