Jadłospis 17-18/22

PONIEDZIAŁEK 19.02.2018r
1. Barszcz czerwony 250ml
2. Łazanki z kapustą i grzybami 250g
3. Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

WTOREK 20.02.18
1. Krupnik 250ml
2. Kotlet schabowy 100g, ziemniaki 250g
3. Surówka z kapusty pekińskiej, ogórka, kukurydzy, rzodkiewki,
szczypiorku z jogurtem 100g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

ŚRODA 21.02.18
1. Zupa kalafiorowa 250ml
2. Pulpet w sosie pomidorowym 120g, kasza jęczmienna 100g
3. Surówka z ogórka kiszonego 100g
3. Herbata owocowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

CZWARTEK 22.02.18
1. Rosół 250ml
2. Kurczak smażony 100g, ziemniaki 150g
3. Bukiet jarzyn 100g
4. Woda mineralna niegazowana 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

PIĄTEK 23.02.18
1. Zupa pomidorowa z ryżem 200g
2. Kotlet jajeczny 100g, ziemniaki 250g
3. Surówka z marchwi i selera 100g
4. Sok owocowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler