Jadłospis 17-18/29
PONIEDZIAŁEK 23.04.2018r
1. Zupa ogórkowa 250ml
2. Kluski leniwe 200g
3. Kompot jabłkowy 200 ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
WTOREK 24.04.18
1. Zupa pomidorowa z ryżem 250ml
2. Kotlet pożarski 100g, ziemniaki 150g
3. Sałata ze śmietaną 100g
4. Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
ŚRODA 25.04.18
1. Zupa koperkowa 250ml
2. Klops opiekany w sosie 150g, kasza pęczak 100g
3. Surówka z ogórka kiszonego 100g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
CZWARTEK 26.04.18
1. Krupnik z kaszą bulgar 250ml
2. Schab w sosie 100g, ziemniaki 150g
3. Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka 100g
4. Herbata owocowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
PIĄTEK 27.04.18
1. Zupa owocowa 250ml
2. Ryba smażona 100g, ziemniaki 150g
3. Surówka z kiszonej kapusty 100g
4. Woda mineralna niegazowana 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler