Jadłospis 18-19/2
PONIEDZIAŁEK 10.09.2018
1. Zupa ogórkowa 250ml
2. Makaron z sosem Napoli 200g
3. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
WTOREK 11.09.18
1. Krupnik 250ml
2. Pierś z kurczaka panierowana 100g, ziemniaki 150g
3. Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka 100g
4. Kompot gruszkowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
ŚRODA 12.09.18
1. Zupa jarzynowa 250ml
2. Schab w sosie 150g, kasza jęczmienna 100g
3. Buraczki 100g
4. Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
CZWARTEK 13.09.18
1. Rosół 250ml
2. Porcja kurczaka pieczonego, ziemniaki 150g
3. Surówka z marchwi i jabłka 100g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
PIĄTEK 14.09.18
1. Zupa kalafiorowa z kaszką manną 250ml
2. Kotlet jajeczny 100g, ziemniaki 150g
3. Sałata ze śmietaną 100g
4. Herbata owocowa 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler,miód