Jadłospis 18-19/3

PONIEDZIAŁEK 17.09.2018

1. Barszcz czerwony 250ml
2. Pierogi z serem 200g
3. Sok jabłkowo-wiśniowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

WTOREK 18.09.18

1. Zupa ryżowa 250 ml
2. Kotlet pożarski 100g, ziemniaki 150g
3. Mizeria 100g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

ŚRODA 19.09.18

1. Żurek 250ml
2. Gulasz z szynki wieprz. 120g, kasza gryczana 100g
3. Ogórek kiszony w kawałku 100g
4. Herbata owocowa dosładzana miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

CZWARTEK 20.09.18

1. Zupa koperkowa 250ml
2. Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami 200g
4. Sok jabłkowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

PIĄTEK 21.09.18

1. Zupa owocowa 250 ml
2. Ryba smażona 100g, ziemniaki 150g
3. Surówka koperkowa z chrzanem 100g
4. Woda mineralna niegazowana 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler