Jadłospis 18-19/4
PONIEDZIAŁEK 24.09.2018
1. Zupa brokułowa z makaronem 250ml
2. Gołąbki w sosie pomidorowym 120g, ziemniaki 150g
3. Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
WTOREK 25.09.18
1. Krupnik z kaszą jaglaną 250ml
2. Kotlet schabowy 100g, ziemniaki 150g
3. Warzywa na parze 100g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200 ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
ŚRODA 26.09.18
1. Zupa fasolowa 250ml
2. Klops opiekany w sosie własnym 120g, kasza pęczak 100g
3. Surówka z kapusty białej, papryki, pomidora, ogórka z koperkiem 100g
4. Herbata owocowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
CZWARTEK 27.09.18
1. Zupa pieczarkowa 250ml
2. Pierś z kurczaka w mące 120g, ziemniaki 150g
3. Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, rzodkiewki, szczypiorku z jogurtem 100g
4. Sok owocowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
PIĄTEK 28.09.18
1. Zupa ogórkowa 250ml
2. Naleśniki z twarogiem i śmietaną 200g
3. Kompot śliwkowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler