Jadłospis 18-19/4

PONIEDZIAŁEK 24.09.2018

1. Zupa brokułowa z makaronem 250ml

2. Gołąbki w sosie pomidorowym 120g, ziemniaki 150g

3. Herbata miętowa z miodem 200ml

Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

WTOREK 25.09.18

1. Krupnik z kaszą jaglaną 250ml

2. Kotlet schabowy 100g, ziemniaki 150g

3. Warzywa na parze 100g

4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200 ml

Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

ŚRODA 26.09.18

1. Zupa fasolowa 250ml

2. Klops opiekany w sosie własnym 120g, kasza pęczak 100g

3. Surówka z kapusty białej, papryki, pomidora, ogórka z koperkiem 100g

4. Herbata owocowa z miodem 200ml

Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

CZWARTEK 27.09.18

1. Zupa pieczarkowa 250ml

2. Pierś z kurczaka w mące 120g, ziemniaki 150g

3. Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, rzodkiewki, szczypiorku z jogurtem 100g

4. Sok owocowy 200ml

Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

PIĄTEK 28.09.18

1. Zupa ogórkowa 250ml

2. Naleśniki z twarogiem i śmietaną 200g

3. Kompot śliwkowy 200ml

Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler