Jadłospis 18-19/14

PONIEDZIAŁEK 03.12.2018r

1. Zupa jarzynowa 250ml
2. Makaron z truskawkami i śmietaną 200g
3. Herbata owocowa 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

WTOREK 04.12.18

1. Rosół 250ml
2. Kotlet pożarski 100g, ziemniaki 150g
3. Mizeria 100g
4. Kompot wiśniowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

ŚRODA 05.12.18

1. Zupa koperkowa 250ml
2. Gulasz wieprzowy 100g, kasza gryczana 100g
3. Buraczki 100g
4. Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

CZWARTEK 06.12.18
1. Krupnik z kaszą jaglaną 250ml
2. Kurczak pieczony 100g, ziemniaki 150g
3. Marchewka z groszkiem 100g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

PIĄTEK 07.12.18
1. Zupa pomidorowa 250ml
2. Kotlet jajeczny 100g, ziemniaki 150g
3. Fasolka szparagowa 100g
4. Sok owocowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler