Jadłospis 18-19/16

PONIEDZIAŁEK 14.01.2019r

  1. Zupa fasolowa 250ml
  2. Kopytka 200g
  3. Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka
  4. Herbata miętowa z miodem 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

WTOREK 15.01.19

  1. Krupnik z kaszą jaglaną 250ml
  2. Kotlet mielony 100g, ziemniaki 150g
  3. Sałata ze śmietaną 100g
  4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

ŚRODA 16.01.19

  1. Barszcz czerwony 250ml
  2. Schab w sosie 120g, kasza gryczana 100g
  3. Ogórek kiszony 100g
  4. Herbata owocowa z miodem 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

CZWARTEK 17.01.19

  1. Zupa ziemniaczana 250ml
  2. Makaron z kiełbasą 200g
  3. Kompot owocowy 200ml
  4. Żurawina suszona 1 op.
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

PIĄTEK 18.01.19

  1. Zupa kalafiorowa z makaronem 250ml
  2. Kotlet rybny 100g, ziemniaki 150g
  3. Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 100g
  4. Sok owocowy 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler