Jadłospis 18-19/21

PONIEDZIAŁEK 04.03.2019r

  1. Zupa fasolowa 250 ml
  2. Makaron z sosem Napoli 200g
  3. Herbata miętowa z miodem 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

WTOREK 05.03.19

  1. Zupa z kaszką manną 250ml
  2. Kotlet z piersi kurczaka 100g, ziemniaki 150g
  3. Mizeria ze szczypiorkiem 100g
  4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

ŚRODA 06.03.19

  1. Barszcz biały 250ml
  2. Jajko w sosie chrzanowym 1 szt., ziemniaki 150g
  3. Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka 100g
  4. Kompot owocowy 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

CZWARTEK 07.03.19

  1. Zupa kalafiorowa z makaronem 250ml
  2. Kurczak pieczony- porcja 100g, ziemniaki 250g
  3. Marchewka z groszkiem 100g
  4. Herbata owocowa z miodem 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

PIĄTEK 08.03.19

  1. Barszcz czerwony 250ml
  2. Naleśniki z twarogiem 2 szt.
  3. Kompot owocowy 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler