Jadłospis 18-19/21
PONIEDZIAŁEK 04.03.2019r
- Zupa fasolowa 250 ml
- Makaron z sosem Napoli 200g
- Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
WTOREK 05.03.19
- Zupa z kaszką manną 250ml
- Kotlet z piersi kurczaka 100g, ziemniaki 150g
- Mizeria ze szczypiorkiem 100g
- Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
ŚRODA 06.03.19
- Barszcz biały 250ml
- Jajko w sosie chrzanowym 1 szt., ziemniaki 150g
- Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi i jabłka 100g
- Kompot owocowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler
CZWARTEK 07.03.19
- Zupa kalafiorowa z makaronem 250ml
- Kurczak pieczony- porcja 100g, ziemniaki 250g
- Marchewka z groszkiem 100g
- Herbata owocowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód
PIĄTEK 08.03.19
- Barszcz czerwony 250ml
- Naleśniki z twarogiem 2 szt.
- Kompot owocowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler