Jadłospis 18-19/29

PONIEDZIAŁEK 20.05.2019

  1. Botwinka 250ml
  2. Naleśniki z twarogiem i śmietaną 2 szt.
  3. Sok owocowy 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

WTOREK 21.05.19

  1. Rosół 250 ml
  2. Pierś kurczaka w mące 100g, ziemniaki 250g
  3. Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i marchwi 100g
  4. Herbata owocowa miodem 200ml
  5. Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

ŚRODA 22.05.19

  1. Zupa koperkowa 250ml
  2. Klops w sosie 120g, kasza pęczak 100g
  3. Ogórek kiszony 100g
  4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

CZWARTEK 23.05.19

  1. Zupa ogórkowa 250ml
  2. Makaron z kiełbasą 200g
  3. Herbata miętowa z miodem 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

PIĄTEK 24.05.19

  1. Zupa ryżowa 250ml
  2. Kotlet jajeczny 100g, ziemniaki 150g
  3. Bukiet jarzyn 100g
  4. Kompot owocowy 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler