Jadłospis 18-19/30

PONIEDZIAŁEK 27.05.2019

  1. Zupa fasolowa 250ml
  2. Placki z jabłkami 2 szt.
  3. Sok owocowy 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

WTOREK 28.05.19

  1. Krupnik z kaszą jaglaną 250 ml
  2. Kotlet schabowy 100g, ziemniaki 250g
  3. Sałata ze śmietaną 100g
  4. Kompot owocowy 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

ŚRODA 29.05.19

  1. Zupa jarzynowa 250ml
  2. Gulasz drobiowy 120g, kasza bulgur 100g
  3. Surówka koperkowa 100g
  4. Herbata owocowa z miodem 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

CZWARTEK 30.05.19

  1. Zupa pieczarkowa z makaronem 250ml
  2. Bigos 200g, ziemniaki 150g
  3. Herbata miętowa z miodem 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

PIĄTEK 31.05.19

  1. Zupa wiosenna 250ml
  2. Kotlet rybny 100g, ziemniaki 150g
  3. Surówka z kapusty białej, rzodkiewki, ogórka i natki pietruszki100g
  4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
    Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler