Jadłospis 20-21/1

Poniedziałek 07.09.2020
Zupa jarzynowa 250 ml (łopatka b/k, zupa jarzynowa mrożonka, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, ziemniaki, śmietana 12%, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, Vegeta naturalna)
Racuchy 200g (mąka tortowa, mleko 3,2%, jaja, drożdże, olej kujawski, cukier)
kompot owocowy 200 ml (owoce, cukier)
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka seler

Wtorek 08.09.2020
Zupa ziemniaczana 250 ml (łopatka b/k, ziemniaki, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, śmietana 12%, sól, ziele angielskie, liść laurowy, Vegeta naturalna, natka pietruszki)
Makaron z sosem Napoli 250 g (makaron świderki, pieczarki, papryka czerwona, mięso mielone wieprzowe, koncentrat pomidorowy, śmietana 12%, olej rzepakowy, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, Vegeta naturalna, majeranek )
Herbata miętowa 200ml (herbata miętowa, miód naturalny)
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka seler

Środa 09.09.2020
Barszcz biały 250 ml (łopatka b/k, żur naturalny, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, ziemniaki, śmietana 12%, sól, ziele angielskie, liść laurowy, Vegeta naturalna)
Gulasz z szynki 120 g (szynka b/k, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, olej, sól, pieprz, liść laurowy)
Kasza jęczmienna 150 g (kasza jęczmienna, masło, sól)
buraczki 80 g (buraki, cebula, sól)
Herbata owocowa 200ml (herbata owocowa, miód naturalny)
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka seler

Czwartek 10.09.2020
Zupa pomidorowa 250 ml (łopatka b/k, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, ryż brązowy, śmietana do zupy, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy)
Kotlet pożarski 100 g (piersi z kurczaka, bułka czerstwa, bułka tarta, cebula, olej rzepakowy, sól morska)
ziemniaki 150 g (ziemniaki, sól)
mizeria 80g (ogórek zielony, szczypior, jogurt naturalny)
woda z cytryną 200ml (woda mineralna niegazowana, cytryny)
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka seler

Piątek 11.09.2020
Zupa ogórkowa 250 ml (łopatka b/k, ogórki kiszone, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, ziemniaki, śmietana 12%, sól, ziele angielskie, liść laurowy)
Naleśniki z serem i śmietaną 200g (mąka pszenna, jaja, mleko, olej rzepakowy, twaróg półtłusty, śmietana 12%)
Kompot owocowy 200ml (owoce, cukier)
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka seler