Jadłospis 21-22/26

Poniedziałek 11.04.2022
Zupa fasolowa 250ml (łopatka b/k, fasola sucha, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, ziemniaki, sól, przyprawy,) – seler,
Naleśniki z twarogiem i polewą jogurtowo-śmietanową 200g (mąka pszenna, jaja, mleko, twaróg półtłusty, olej rzepakowy, śmietana, jogurt naturalny, sól, cukier) – gluten, mleko, jaja
Sok owocowy 200ml (naturalny sok owocowy)

Wtorek 12.04.2022
Krupnik 250ml (skrzydełka z kurczaka, kasza jęczmienna, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, sól, przyprawy) – gluten, seler,
Bigos ( kapusta bała, kapusta kiszona, łopatka b/k, kiełbasa śląska, koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, sól, przyprawy) – seler
Ziemniaki 150g (ziemniaki, sól)
Herbata miętowa 200ml (herbata miętowa, naturalny miód pszczeli) – miód

Środa 13.04.2022
Barszcz czerwony 250ml (łopatka b/k, buraki, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, ziemniaki, sól, przyprawy) – gluten, seler,
Kaszotto z kurczakiem 200g (kasza gryczana, piersi z kurczaka, warzywa, olej rzepakowy, sól, przyprawy) – gluten, jaja, mleko
Herbata miętowa 200ml (herbata miętowa, naturalny miód pszczeli) – miód

W jadłospisie mogą wystąpić zmiany