Jadłospis 22-23/24
Poniedziałek 03.04.2023
Zupa fasolowa 250ml (łopatka b/k, fasola sucha, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, ziemniaki, natka pietruszki, sól, przyprawy) – seler,
Placki z jabłkami 200g (mąka pszenna, mleko, jabłka, jaja, cukier, olej rzepakowy) – gluten, laktoza, jaja
Sok owocowy 200ml (naturalny sok owocowy)
Wtorek 04.04.2023
Zupa kalafiorowa 250ml (łopatka b/k, kalafior, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, ziemniaki, śmietana 18%, sól, przyprawy) – seler, laktoza
Gulasz wieprzowy 120g (szynka b/k, cebula, mąka pszenna, sól, przyprawy, olej rzepakowy) – gluten
Kasza jęczmienna 100g (kasza jęczmienna, masło, sól) – gluten, laktoza
Surówka z ogórka kiszonego 100g (ogórki kiszone, cebula, przyprawy)
Herbata miętowa 200ml (herbata miętowa, miód naturalny) – miód
Środa 05.04.2023
Zupa pomidorowa 250ml (łopatka b/k, marchew, pietruszka korzeń, por, seler, makaron pełnoziarnisty, śmietana, sól morska, przyprawy) – seler, gluten, laktoza
Pierś z kurczaka w panierce 100 g (piersi z kurczaka, jaja, bułka tarta, olej rzepakowy, sól, przyprawy) – gluten, jaja
Ziemniaki 150g (ziemniaki, sól)
Surówka 100g (kapusta pekińska, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypior, przyprawy) –
Woda z cytryną 200ml (cytryny, woda mineralna niegazowana)
Smacznego
W jadłospisie mogą wystąpić zmiany