Jadłospis 17-18/20

PONIEDZIAŁEK 22.01.2018r

1. Zupa ryżowa 250ml
2. Placki ziemniaczane 2 szt.
3. Sok jabłkowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

WTOREK 23.01.18

1. Żurek 250ml
2. Pieczeń rzymska 100g , kasza bulgur 100g
3. Surówka z białej kapusty, pomidora, papryki z koperkiem 100g
4. Herbata owocowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

ŚRODA 24.01.18

1. Rosół 250ml
2. Kurczak pieczony 100g, ziemniaki 150g
3. Fasolka szparagowa z bułką tartą 100g
4. Woda mineralna niegazowana z cytryną 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler

CZWARTEK 25.01.18

1. Krupnik z kaszą jęczmienną 250ml
2. Kotlet mielony 100g, ziemniaki 150g
3. Mini marchewki 100g
4. Herbata miętowa z miodem 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler, miód

PIĄTEK 26.01.18
1. Barszcz czerwony 250ml
2. Leniwe pierogi 200g
3. Sok jabłkowo- wiśniowy 200ml
Alergeny: mleko i produkty pochodne, ziarna zbóż zawierające gluten, jajka, seler